
فیزیوتراپی مچ پا
فیزیوتراپی مچ پا روشی برای مقابله با درد و التهاب و بهبود حرکات مچ پا است. این پروسه درمانی معمولا به واسطه یک فیزیوتراپ متخصص انجام میشود و میتواند به افزایش تعادل و قدرت و دامنه حرکت مچ پا آسیب دیده کمک کند. فیزیوتراپی میتواند برای رایجترین آسیب اسکلتی عضلانی، یعنی پیچ خوردگیها مفید واقع شود.
پیچ خوردگی مچ پا
پیچ خوردگی آسیب به رباط ها (نوارهای بافتی که مفاصل را در کنار هم نگه می دارند) هستند. پیچ خوردگی مچ پا زمانی اتفاق میافتد که پا فراتر از محدوده حرکتی طبیعی خود بپیچد یا بچرخد. این باعث می شود رباط های متصل کننده استخوان های ساق پا، مچ پا و پا بیش از حد کشیده یا پاره شوند. رباط های سمت خارجی مچ پا بیشتر آسیب می بینند. رباط های سمت داخلی مچ پا، یا بالای استخوان مچ پا نیز ممکن است دچار پیچ خوردگی شوند، اما این مورد کمتر رایج است.
متخصصان پیچ خوردگی مچ پا را از 1 تا 3 درجه بندی می کنند:
- درجه 1: آسیب خفیف. رباط بیش از حد کشیده شده است. این عارضه معمولاً دو هفته تا دو ماه طول می کشد تا بهبود یابد. مچ پا بعد از چند هفته احساس بهتری پیدا می کند و قدرت کامل را می توان در عرض چند ماه بازیابی کرد.
- درجه 2: آسیب متوسط. رباط بیش از حد کشیده شده یا تا حدی پاره شده است. ممکن است شش تا ۱۲ هفته طول بکشد تا بهبود یابد.
- درجه 3: آسیب شدید. رباط کاملاً پاره شده است. این می تواند نه ماه تا یک سال طول بکشد تا به طور کامل بهبود یابد.
نشانههای پیچ خوردگی مچ پا
- درد در ناحیه آسیب دیده
- تورم
- ناتوانی در ایستادن یا راه رفتن روی پای آسیب دیده.
- ضربان دار بودن محیط آسیب دیده
- احساس ضعف
- احساس بی ثباتی در مفصل مچ پا
معمولا پس از اکثر رگ به رگ شدن یا پیچ خوردگی، بلافاصله کشش یا پارگی رباط را احساس درد می کنید. اغلب مچ پا بلافاصله شروع به تورم می کند و ممکن است کبود شود. ناحیه مچ پا معمولاً در لمس حساس است. وقتی مچ پا را حرکت می دهید، درد می کند. در پیچ خوردگیهای شدیدتر، ممکن است پارگی را بشنوید یا احساس کنید. بلافاصله پس از پیچ خوردگی مچ پا، راه رفتن دشوار یا دردناک است.
فیزیوتراپی در پیچ خوردگی مچ پا
فیزیوتراپیست ها به افراد مبتلا به پیچ خوردگی مچ پا کمک می کنند تا هرچه سریعتر بهبود یابند. فیزیوتراپیست شما برای طراحی یک برنامه درمانی خاص که نیازها و اهداف شما را برآورده می کند، با شما همکاری خواهد کرد.
در طی 24 تا 48 ساعت اول پس از تشخیص، فیزیوتراپیست ممکن است به شما توصیه کند:
- با اجتناب از هر گونه فعالیتی که باعث درد می شود، به ناحیه مورد نظر استراحت دهید.
- کیسه های یخ را در ناحیه آسیب دیده قرار دهید.
- در اسرع وقت و تا جایی که می توانید با راهنمایی آنها روی پای آسیب دیده راه بروید.
- از عصا یا سایر وسایل کمکی برای راه رفتن برای کمک به کاهش درد و حفظ تعادل خود استفاده کنید.
- مچ پای خود را بپیچید یا از مچ بند برای حمایت و جلوگیری از تورم استفاده کنید.
این درمانها به شما این امکان را میدهند که با کمترین درد تا حد امکان فعال باشید. آنها همچنین به سرعت بخشیدن به بهبودی کمک خواهند کرد. فیزیوتراپیست شما بر اساس شرایط و اهداف شما برنامه درمانی مناسبی را برای شما طراحی خواهد کرد.
فیزیوتراپی بر روی چه چیزی تاکید دارد؟
کاهش درد و تورم: شما یاد خواهید گرفت که چگونه از فعالیت های روزانه و ورزشی خود اجتناب کنید یا آن ها را اصلاح کنید تا امکان بهبودی فراهم شود. فیزیوتراپیست شما ممکن است از انواع مختلفی از درمان ها و فن آوری ها برای کنترل و کاهش درد و تورم شما استفاده کند، از جمله:
- سرما و گرما
- تحریک الکتریکی
- نوار زدن
- تمرینات خاص
- درمان دستی، مانند ماساژ تخصصی
بهبود حرکت: فیزیوتراپ شما فعالیت ها و درمان های خاصی را برای کمک به بازگرداندن حرکت طبیعی مچ پا انتخاب می کند. اینها ممکن است با حرکات غیرفعال شروع شوند که فیزیوتراپیست برای شما انجام می دهد تا به آرامی مچ پا و پای شما را حرکت دهد و به سمت تمرینات و حرکات کششی فعالی که خودتان انجام می دهید هدایت خواهند شد.
بهبود انعطاف پذیری: فیزیوتراپ شما تعیین خواهد کرد که آیا عضلات پا، مچ پا یا ساق پا سفت هستند یا خیر. آنها شروع به کشش آنها برای شما خواهند کرد و تمریناتی را به شما آموزش می دهند تا آنها را به تنهایی کش دهید.
بهبود قدرت: پیچ خوردگی مچ پا ممکن است مربوط به عضلات پا ضعیف، آسیب دیده یا ناهماهنگ باشد. این می تواند شامل ماهیچه های نزدیک مچ پا باشد، اما ممکن است شامل عضلات زانو و ران نیز باشد. برخی تمرینات به بهبودی در هر مرحله از بهبودی کمک می کند. فیزیوتراپیست شما تمرینات و تجهیزات صحیحی را به شما آموزش می دهد تا به طور پیوسته و ایمن قدرت خود را بازیابی کنید. این بر اساس سن، شرایط و اهداف شما خواهد بود. وسایل مورد استفاده ممکن است شامل وزنه های کاف، نوارهای کششی و تجهیزات وزنه برداری باشد.
استقامت: بازیابی استقامت عضلانی در مچ پا و ساق پا پس از آسیب مهم است. فیزیوتراپیست شما تمرینات مناسبی را برای بهبود استقامت به شما آموزش می دهد تا بتوانید به فعالیت های عادی خود بازگردید. آنها ممکن است از شما بخواهند از تجهیزات ورزشی قلبی مانند تردمیل یا دوچرخه ثابت استفاده کنید.
بهبود تعادل: بازیابی حس تعادل پس از آسیب بسیار مهم است. فیزیوتراپیست تمریناتی را برای بهبود تعادل به شما آموزش می دهد.
ایجاد یک روتین خانگی: فیزیوتراپیست تمرینات تقویتی و کششی را به شما آموزش می دهد تا در خانه انجام دهید. این تمرینات برای نیازهای شما خاص خواهد بود. اگر آنها را طبق دستور انجام دهید، می توانید بهبودی خود را تسریع کنید.
فیزیوتراپی مچ پای شکسته
یکی دیگر از کاربردهای فیزیوتراپی مچ پا، پس از شکستگی است. زمان شروع فیزیوتراپی پس از شکستگی مچ پا به شدت آسیب بستگی دارد. اگر فردی تحت عمل جراحی قرار گرفته باشد تا استخوانها را مجدداً تنظیم کند، اغلب مچ پا را در قالب گچ قرار میدهند و برای کمک به راه رفتن، به فرد عصا داده میشود، زیرا پای آسیب دیده به مدت شش تا ده هفته نمیتواند وزن را تحمل کند. در این حالت، از یک فیزیوتراپیست خواسته می شود تا به بیمار کمک کند تا عملکرد خود را با وسیله کمکی (معمولاً عصا) یاد بگیرد. فیزیوتراپیست به فرد آسیب دیده یاد می دهد که چگونه از حالت نشسته بایستد، چگونه از وسیله نقلیه سوار و پیاده شود و چگونه از طبقه بالا و پایین راه برود.
مرحله بعدی فیزیوتراپی زمانی اتفاق میافتد که مچ پا تنظیم شود و تا حدودی بهبود یابد که معمولاً شش تا ده هفته پس از آسیب است. سپس بیمار روند توانبخشی را آغاز می کند. برای تقویت مچ پا و در نهایت بازسازی عضله اطراف، مصدوم باید متعهد به پیروی از توصیه های فیزیوتراپیست و انجام تمرینات تعیین شده باشد.
فیزیوتراپیست همچنین ممکن است با بیمار در تمرین راه رفتن، تمرینات وزنه و مقاومتی، کشش و انعطاف پذیری و غیره کار کند. همانطور که گفته شد، بسیار مهم است که شخص آسیب دیده متعهد به انجام تمرینات تعیین شده به طور منظم در خانه و بین قرار ملاقات باشد.
عوارض فیزیوتراپی مچ پا
زمانی که فیزیوتراپی به درستی انجام شود، هیچ گونه عارضه بلند مدتی را برای بیمار ایجاد نمیکند. هر چند در طول پروسه درمانی میتواند باعث دردهای موضعی، التهاب و تورم شود. نیاز است بدانید که این دردها و نارضایتیها برای بهبود لازم است و لزوما به معنی اسیب بیشتر و یا انجام تمرینات نادرست نیست. اما انتخاب فیزیوتراپ متخصص و با سابقه و دوری از حرکات نادرست مهمترین قدمها برای بهبود است. سرونقره ای بهترین فیزیوتراپی در سعادت آباد با کارشناسان مجرب و تجهیزات پیشرفته آماده خدمت رسانی به شهروندان گرامی است.
مطالب دیگر
می توانید از سایر مطالب سرو نقره ای استفاده نمایید